«

»

Jun
27

‘Learning Experiences’ in Manhunt 2

Veel mensen denken dat games slecht zijn en dat ons enkel slechte dingen kunnen leren. Een goed voorbeeld hiervan is het omstreden spel Manhunt 2. Officieel komt Manhunt 2 op vrijdag 13 juli uit, maar of of bij ons ook het geval is, valt nog af te wachten. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland het komt het spel niet op de markt wegens te gruwelijk.


In het spel kruip je in de huid van een menshatende psychopaat en pleeg je sadistische moorden met o.a. bijlen en hamers.

Door het spel te verbieden is er een veronderstelling gemaakt dat het spel een bepaald leereffect op de speler uitoefent. Een gevreesd scenario zou kunnen zijn dat de sadistische handelingen die de speler ‘leert’ in het spel in de praktijk uitgevoerd kunnen worden. Het gevaar is dus dat Manhunt een ‘powerful learning experience’ zou kunnen zijn voor de speler.

Related posts:

Leave a Reply