«

»

Jul
18

Online language exchange: registreren en communicatiemogelijkheden (2)

De start van mijn zoektocht naar de mogelijkheden en effecten van Language Exchange Communities (zie voorafgaande entry 1). In dit deel de eerste stap: registreren en verkennen van de communicatiemogelijkheden in de communities.Registratie
In alle 6 communities is registreren noodzakelijk om toegang te krijgen tot de diensten van de community en de databases met language exchange partners. Het registratieproces verloopt gelijkaardig in alle communities, de volgende gegevens worden als basisgegevens geregistreerd: nickname, leeftijd, moedertaal, taal die men studeert, land van afkomst en een korte persoonsbeschrijving. Voor alle communities heb ik (indien mogelijk) zoveel mogelijk dezelfde informatie gebruikt. Bij 3 van de 6 communities kon ik ook een foto toevoegen en bij 1 community is dit een extra betalende service. Bij Speakmania werd mijn volledig profiel eerst manueel goedgekeurd, wat ervoor zorgde dat het 5 dagen duurde vooraleer ik kon inloggen, bij alle andere communities werd er enkel een automatische validatie van mijn emailadres uitgevoerd.

Gratis versus betalend lidmaatschap
Ik ben nu lid van 6 communities, en al deze communities bieden gratis (basis) diensten aan, enkel in de 3 beta communities zijn alle diensten gratis. Friends abroad, My Language Exchange en Polyglot bieden aanvullende betalende diensten aan. In de eerste instantie ga ik enkel de gratis diensten gebruiken.

Communiceren in Language Exchange Communities
De 6 Language Exchange Communities bieden zowel synchrone communicatie mogelijkheden zoals Instant Messaging (voice en tekst messaging) en chatrooms aan als asynchrone communicatie in de vorm van (email) berichten en forumberichten.

De volgende 2 tabellen geven een overzicht van de communicatiemogelijkheden (gratis en betalend) in de communities aangevuld met de beschikbare tools.

Tabel 1: Friendsabroad.com, My Language Exchange en Polyglot

Tabel 2 (beta communities): SharedTalk Beta, Italki Beta en Speakmania Beta

Na het succesvol afronden van het registratieproces en een eerste verkenning van de language exchange communicatie mogelijkheden is het tijd om aan de slag te gaan in de community. Wordt vervolgd…

Related posts: