«

»

Aug
30

Moob-X: nieuw educatief project voor jongeren van het WWF!

Moob-X is een educatief project van WWF België en Média Animation, de nieuwe interactieve Moob-X website gebruikt de GSM als uitgangspunt om jongeren bewust te maken van hun consumptiegedrag. Het lessenpakket “Moob-X ontdek de duistere kantjes van je GSM” behandelt begrippen als “duurzame ontwikkeling”, “duurzame consumptie” en de “ecologische voetafdruk”.6 educatieve spellen voor jongeren van 14 tot 16 jaar zijn te vinden op de Moob-X website. Elk spel gaat in op een aan de GSM gerelateerd thema waarover ook achtergrond informatie aanwezig is.

Het eerste van de zes thema’s is de wereldreiziger. De wereldreiziger is een ontdekkingsreis langs de verschillende grondstoffen die nodig zijn om een GSM te produceren. Tijdens deze reis word is het de bedoeling dat je je bewust van de ecologische impact van een elektronisch gebruiksvoorwerp.

Tevens is er ook een handleiding voor leerkrachten beschikbaar met allerhande opdrachten voor in de klas (en een verwijzing naar de eindtermen), mogelijke vakgebieden zijn aardrijkskunde, biologie, humane wetenschappen, natuurwetenschappen, Nederlands, PAV, wiskunde en economie.

Meer info: Artikel over Moob-X op website WWF
Moob-X website: http://www.moobx.net/

Related posts:

Leave a Reply