«

»

Nov
13

Leren van Bill Gates & Steve Jobs

Garr Reynolds postte recent een zeer interessante post in zijn blog Presentation Zen. Hij vergeleek de verschillen in aanpak van communiceren tussen Bill Gates (Microsoft) en Steve Jobs (Apple). In zijn post bespreekt Garr Reynolds waaruit een goede presentatie bestaat.Een recente presentatie van Bill Gates past zonder twijfel in de categorie “dit kan beter”. Aanschouw de information overload op de volgende afbeeldingen:

Hiertegenover plaatsen we een recente presentatie van Steve Job. De krachtige eenvoudige beelden laten onmiddellijk zien waar de essentie ligt.

Enkele kenmerken van deze presentatie:

  • de focus ligt op de inhoud
  • de achtergrond is neutraal en stoort de inhoud niet
  • de slides zijn visueel eenvoudig ingedeeld
  • de slides bevatten concrete informatie
  • de informatie is verdeeld in kleine eenheden

Deze “less is more” aanpak geldt niet enkel voor PowerPoint presentaties, we kunnen ze ook naar e-learning doortrekken. Leeromgevingen met bijvoorbeeld eenvoudige visuele animaties en voice-overs zijn een krachtig leermiddel.

Related posts:

Leave a Reply