«

»

Nov
15

Map your thoughts: Exploratree beta

Futurelab lanceerde eind vorige maand de gratis online tool “Exploratree beta”. Het centrale concept in Exploratree beta zijn ‘thinking guides’, deze term vraagt misschien om een verduidelijking: thinking guides zijn tools of frameworks voor het nemen van weldoordachte beslissingen waarin verschillende aspecten en perspectieven overwogen zijn.Met Exploratree beta kan je thinking guides aanmaken, gebruiken en downloaden. Je kan opteren om vanaf templates of vanaf een blanco pagina te starten. Momenteel zijn er een 25-tal templates beschikbaar, deze templates zijn ontstaan op basis van de resultaten van een 3 jaar durend onderzoek van FutureLab.

Op dit moment is de tool redelijk ‘basic’ en zijn er nog enkele gebreken (in Firefox ben ik er toch meerdere tegengekomen) maar we spreken dan ook van een beta versie. Het concept ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

De homepagina van Exploratree:

Enkele voorbeelden van standaard templates:

Knowing trees template
Helpt om te denken over vragen of problemen en om bronnen of bewijsmateriaal te identificeren om de ideeën te ondersteunen.

Examine existing and new ideas template
Om bewijzen en tegenstrijdige standpunten te onderzoeken en vervolgens nieuwe ideeën te bedenken.

Thinking actively in a social context template
Helpt om te denken en te communiceren over onderwerpen, problemen etc.

website: www.exploratree.org.uk

Related posts:

Leave a Reply