«

»

Nov
23

De iPod touch als ultiem mobile learning device?

De iPod touch wakkerde het debat over de geschiktheid van de iPod voor mobile learning opnieuw aan. Vorige maand kondigde DominKnow als eerste marktspeler een betaversie van het Touch Learning Center portal, het eerste learning portaal geschikt voor de iPod touch en de iPhone, aan.De interface van de betaversie ziet er momenteel zo uit:

Mobile learning dient afgestemd te zijn op de toestellen die ervoor gebruikt worden, voor de iPod betekent dit dus rekening houden met de mogelijkheden en vooral met de beperkingen van de iPod touch. Het Touch Learning Center portal is dan ook een mooie aanzet.

Ondanks de mooie aanzet knelt het schoentje toch wel want de iPod touch is echter nooit ontworpen als een educational device. De iPod werkt met een gesloten platform en Apple dreigt met rechtzaken tegen degenen die proberen het platvorm open te stellen. De geslotenheid van het platvorm beperkt hierdoor de mogelijkheden voor educationeel gebruik. Op dit moment is het gebruik van Flash en video in de Safari browser ook niet ondersteund. Misschien is het slechts een kwestie van tijd tot hiervoor een plug-in beschikbaar is?

Er zijn ook alternatieve mobile learning devices, zo is bijvoorbeeld de eerste onafhankelijke ‘telefoon’ Neo 1973. De Neo 1973 is volledige aanpasbaar en kan dus ook afgestemd worden op educationele behoeftes onder meer door de toevoeging van hardware en customized software.

Neo 1979 versus iPod touch:


Open standaarden bieden op dit moment dus massa’s meer mogelijkheden voor mobile learning. De vraag is echter of de toestellen die met open standaarden werken ook de populariteit van de iPod kunnen evenaren.

Related posts:

Leave a Reply