«

»

Nov
27

Van woord naar uitspraak naar beeld naar definitie

De visuele woordenboek bestaat ondertussen al meer dan 20 jaar, maar pas vorige week heeft de grote Amerikaanse language reference publisher Merriam-Webster zijn visuele online woordenboek gelanceerd!


Deze online woordenboek is een visueel en toegankelijk hulpmidden voor studenten Engels en is bovendien gratis, wat dan ook onmiddellijk de grote aanwezigheid van reclame op de website verklaart! Achter de woordenboek schuilt een database met 6.000 foto’s en tekeningen en niet minder dan 20.000 definities.

Zoeken kan door zoektermen in te geven of te navigeren via de boomstructuur. De boomstructuur bestaat momenteel uit 15 thema’s die op hun beurt weer bestaan uit subthema’s, onderwerpen en subonderwerpen. De gedetailleerd neemt toe met de diepte va de levels.

Let’s do the test:
De zoekterm “e-learning” levert (helaas) geen directe resultaten op, het lijkt mij dan ook zeer moeilijk om hiervoor afbeeldingen weer te geven. Dus dan maar eens proberen zonder de “e-”. En ja, dit levert wel een resultaat:

Het resultaat van de zoekterm “learning” is een link naar “school”. Dus geen definitie voor de term “learning”, maar wel een verwijzing naar de bredere context waarin leren meestal plaats vindt, namelijk de school:

Via het “see also” menu is het mogelijk om naar een gedetailleerder level te gaan. Ik heb gekozen om verder naar “classroom” te navigeren:

Dit resultaat geeft op zijn beurt ook weer gedetailleerdere info over dieper gelegen niveaus weer.

Related posts:

Leave a Reply