«

»

Jan
12

Predictive marketplaces: leren op de werkplek in 2009

Hier geldt de wijsheid van de menigte! Predictive marketplaces worden gebruikt om toekomstige trends of reacties op nieuwe ideeën en producten op te sporen. Aan de wortels van predictive marketplaces vinden we onder meer de New Yorker columnist James Surowiecki.


De achterliggende gedachte in James Surowiecki’s boek ‘The wisdom of crowds’ luidt als volgt: “Large groups of people are smarter than an elite few, no matter how brilliant—better at solving problems, fostering innovation, coming to wise decisions, even predicting the future.”

Een prediction market zoals Inkling Markets doet er alles aan om erop te wijzen dat ze zelf meer dan een trend zijn, dit ondersteunen ze met enkele grote namen als referentie op hun homepagina.

Een interessante marketplace met als doel het voorspellen van de voornaamste tools die werknemers in 2009 op de werkplek gaan gebruiken is de volgende (real-time widget):

Deelnemen aan deze markt van vraag en aanbod kan na inschrijving. De marketplace werkt met virtueel geld, inschrijven levert je alvast een virtueel startkapitaal van $5000 op.
Tot slot nog een tip van Inkling Markets: de huidige waarde is een vermoedelijke voorspeller van wat er kan gebeuren, zo staat $10 voor 10% kans dat de voorspelling kan uitkomen.

Related posts:

Leave a Reply